Usein kysytyt kysymykset

Tänne kootaan kysymyksiä ja vastauksia aiheisiin, jotka eivät sovi erillisen otsikon alle, mutta joita kysytään usein.

Yleiset

Onko Pohjolassa ikärajaa?

Ei. Jotkin pelit tosin voivat sisältää raakuutta tai pariutumista, mutta ne on aina merkitty K18-merkinnällä. Discord-chatissa pidetään huoli siitä, että keskustelun taso pysyy myös nuoremmille sopivana. Sopimattomien kuvien julkaisu on ehdottomasti kielletty sekä foorumilla että Discordissa.

Hahmoihin liittyvät

Ikääntyvätkö hahmot?

Eivät, mutta hahmon ikää voi ylläpidon luvalla muuttaa ylöspäin. Mikäli hahmo saa pentuja pelissä, niiden ikääntyminen päätetään pentujen pelaajien kesken niin että saman pentueen pennut ikääntyvät kaikki samaan tahtiin.

Miksi väkien väliset risteytykset eivät ole sallittuja?

Eri laumojen edustajien välisiä parisuhteita ei katsota hyvällä, vielä vähemmän niiden pariutumista. Väille elementtien voimat ovat pyhiä ja näin ollen monien väkeläisten mielestä ne, jotka häpäisevät omaa elementtiään, kuuluisivat tapetuiksi. Ei ole tavatonta, että elementtinsä häpäisevän paljastuttua tuo vain katoaa, ruumista ei koskaan löydetä ja asiasta ei enää puhuta. Vaikka kahden eri lauman edustajan pariutuminen on mahdollista, ne eivät voi saada jälkeläisiä. Näin ollen laumojen väliset risteytykset ja maininnat niistä hahmon historiassa ovat mahdottomia. Samaa väkeä edustavat hahmot voivat lisääntyä keskenään normaalisti.

Elementteihin liittyvät

Hahmollani on sarvet. Jos sarvi katkeaa, mitä tapahtuu?

Hahmojen sarvet noudattavat luonnossa esiintyvän vastineensa toimintaperiaatetta. Eli jos hahmollasi on kauriin sarvet, ne käyttäytyvät kuten oikean elämän kauriin sarvet käyttäytyvät vahingoittuessaan.

Hahmollani kasvaa köynnöksiä/kukkia/oksia tmv. turkin seassa. Jos sellaisen katkaisee/repii irti, mitä tapahtuu?

Hahmon ruumiissa kasvavat kasvit toimivat biologisesti kuten oikean elämänkin kasvit. Ne ovat kuitenkin yhteydessä hahmoon niin, että tämä tuntee mm. kukan nyppäisyn niskastaan, oksan katkaisu sattuu ja voi vuotaa mahlaa tmv. puulajista riippuen. Kukat voivat myös vaikkapa lakastua hahmon ollessa nääntynyt tai mennä nuppuun hahmon nukkuessa.

Voiko hahmo syödä itsessään kasvavia kasveja, vaikkapa sieniä?

Periaatteessa voi, mutta se tuntuu hahmosta samalta, kuin itse vaikkapa söisit omia hiuksiasi tai kynsiäsi - niin voi tehdä mutta miksi kukaan haluaisi tehdä niin?

Osaavatko Vedenväkeläiset hengittää veden alla vai ainoastaan pidättää hengitystään?  

Vedenväkeläiset osaavat hengittää veden alla.

Osaavatko Tulenväkeläiset syöstä tulta?

Eivät. Kuitenkin pieni savun puskeminen tai kipinät esimerkiksi suuttuessa ovat okei.

Mitä tapahtuu, jos Tulenväkeläisen ruumiissa olevat ikiliekit sammuvat tai hahmo kastuu?

Kastuessa ikiliekit sammuvat ja hahmosta tulee heikko, myös elementtivoimat ovat heikot. Ikiliekit syttyvät taas, kun hahmo on kuiva.