Taikuus

Taikuus kuuluu olennaisesti Pohjolassa elävien turkikkaiden elämään ja sitä käytetään niin jokapäiväisestä arjesta selviämiseen kuin juhlallisissa menoissakin. Väet hallitsevat elementtitaiat luonnostaan, ja ne ovat periytyviä. Elementtitaikojen hallitseminen vaatii muun taikuuden tavoin myös taitoa perinnöllisyydestä huolimatta – nuoret turkikkaat käyttävät taikojaan usein vielä haparoiden, kun taas vanhemmat ja harjaantuneemmat osaavat käyttää elementtiään jo varsin taidokkaasti. Erikoistaidot on sidottu taikakristalleihin, jotka ovat myös laumattomien käytettävissä ja niitä voi hankkia ainoastaan pelissä. Taikuuteen erikoistunut shamaani osaa lisäksi myös langettaa loitsuja ja kirouksia, mutta se myös jakaa oppejaan hyvin nihkeästi muille. Shamaanin puoleen voidaan kääntyä myös silloin, kun halutaan esimerkiksi purkaa jokin kirous.

Elementtitaikuus

Tuli

Tulen elementtiä hallitsevat Tulenväen haltijat. Tulenväkeläiset osaavat sytyttää liekkejä haluamiinsa paikkoihin, sekä myös käyttää tulta iskuina taisteluissa mm. tulipallojen muodossa. Tuli ei myöskään polta tulenväkeläisiä, vaan niillä saattaa hyvinkin olla esimerkiksi tuliharjas. Varsinkin nuoret Tulenväen haltijat saattavat olla vielä taitamattomia tulenkäsittelijöitä, jolloin palot voivat päästä leviämään holtittomasti aiheuttaen tuhoja.

Vesi

Veden elementtiä hallitsevat Vedenväen haltijat. Vedenväkeläiset ovat poikkeuksellisen hyviä uimaan ja ne pystyvät elementtitaikuuden turvin sukeltamaan pidempiä aikoja kuin muut turkikkaat. Taisteluissa vedenväkeläiset pystyvät käyttämään vettä mm. suihkujen, aaltojen ja pallojen muodossa. Vedenväen haltijat eivät kuitenkaan pysty varsinaisesti hallitsemaan säätä – ne eivät siis voi saada aikaan esimerkiksi ukkosta tai sadetta.

Maa

Maan elementtiä hallitsevat Metsänväkeläiset. Ne voivat saada kasvit kasvamaan nopeammin ympärillään ja pystyvät kommunikoimaan muiden eläinten kanssa. Taisteluissa Metsänväki voi käyttää hyödykseen mm. kykyään hallita köynnöksiä esimerkiksi vihollisen sitomiseen paikalleen, oksia ja erilaisia rihmoja lyönti-iskuihin. Metsänväkeläiset poikkeavat muista kuitenkin siinä, että esimerkiksi kasvi tai eläin jota se kulloinkin hallitsee, välittää tuntemuksensa myös haltijaansa. Näin ollen jos eläimeltä puhkaistaan silmä, myös haltija menettää silmänsä.

Sähkö

Ukkosenväkeläiset hallitsevat sähkön elementtiä. Ne voivat käyttää sähköä iskuissa (sähköpalloina ym.), voimakkaimmat pystyvät jopa kutsumaan ukkosen taivaalta niin halutessaan. Tämä vaatii kuitenkin erittäin paljon energiaa ja taitoa. Ukkosenväki on itse täysin immuuni sähkölle, eikä se aiheuta niille palovammoja.

Erikoistaidot & taikaesineet

Erilaiset taikaesineet ja amuletit ovat usein shamaanin valmistamia ja hyvin suuressa arvossa pidettyjä. Varsinkaan laumattomat eivät niistä hevillä luovu. Taikaesineiden määrää pelissä hallinnoi ylläpito, ja niitä tulee saataville mm. eventeissä. Hahmolla ei siis voi valmiiksi peliin tullessaan olla taikaesineitä, vaan ne saadaan aina pelissä.

Erikoistaidoista on kerrottu tarkemmin foorumin tietopankissa, jota pääset lukemaan liityttyäsi.

Erikoistaitoja ovat mm.

  • Levitaatio
  • Teleportaatio
  • Telepatia 
  • Ennustaminen
  • Mielenhallinta 
  • Telekinesia 
  • Muodonmuutos
  • Kaukokatselu

Erikoistaitojen lisäksi on myös laumattomien valmistamia amuletteja, jotka usein sisältävät jonkun Väkeläisen ruumiinosan, kuten vaikkapa karvatupsun tai hampaan. Se antaa kantajalleen usein heikkoa elementtitaikuutta vastaavaa voimaa, eikä niita tavata käytettävän usein muilla kuin laumattomilla..

Foorumin kaupasta voi myös ostaa taikajuomia, joista pääset lukemaan lisää liityttyäsi tietopankista.

Kuva © Wolf_Story