Liity!

Liittyminen etenee seuraavasti:

 1. Käy läpi tämä sivusto ajatuksella ja lue huolella alla olevat ohjeet. Huom! Ulkoa ei tarvitse missään nimessä muistaa mitään, pääasia on, että ymmärrät pelin teeman ja tärkeimmät seikat.
 2. Täytä hahmotietolomake ohjeiden mukaisesti.
 3. Lisää hahmosi esittely foorumin Hahmohyväksyntä-alueelle vieraana. Rekisteröitymistäsi EI VAHVISTETA ennen kuin hahmosi on hyväksytty.
 4. Kun hahmosi on hyväksytty, kirjaudu sisään tunnuksillasi ja lisää hahmosi esittely sille kuuluvaan kategoriaan.
 5. Lue Tervetuloa-viesti foorumin tiedotteista ja kuittaa se luetuksi.
 6. Aloita peliseuran haku tai pelaaminen!
 7. Muista myös liittyä Pohjolan aktiiviseen Discord-ryhmään.

Sisällys:
Ohjeet & säännöt

Hahmotietolomakkeen täyttäminen
Hahmotietolomake
Kuvapohjat

Ohjeet & säännöt

Millä pelataan?

Pelattavat hahmot ovat koiraeläimiä. Ensimmäisen hahmon tulee olla "tavallinen" susi eli harmaasusi tai koira, ei kuitenkaan näiden risteytys (hybridejä voi saada vain pelissä). Koirahahmoilla kaikki rodut ovat sallittuja, mutta hahmot eivät pelissä "tiedä" roduista. Esim. Colliehahmo ei voi siis sanoa itsestään olevansa collie. Koirahahmo voi olla myös sekarotuinen. Seuraaviksi hahmoiksi käyvät kaikki Canidae-suvun lajit. Hahmon tulee olla tunnistettavissa koiraeläimeksi.

Hahmon tulee kuulua johonkin neljästä väestä tai laumattomiin (lue lisää Laumat-sivulta). Hahmo ei voi olla eri laumojen risteytys eikä risteytyksiä voi esiintyä myöskään hahmon menneisyydessä.

Väreistä

Turkin väreissä noudatetaan pääasiassa pohjoisen luonnossa esiintyviä sävyjä, eli räikeät ja neonvärit ovat kielletty. Hahmolla voi kuitenkin olla esimerkiksi räikeitä maalattuja kuvioita, mutta ne eivät tällöin ole pysyviä. Kuvioinnin osalta ainoa kielto on, että varsinaiset symbolit kuten sydämet, tähdet ym. ovat kiellettyjä.

Tulenväelle tyypillisiä sävyjä turkissa ovat punainen, kellertävä ja oranssi. Tulenväki osaa tehdä koruja kekäleistä ja sytyttää pieniä ikiliekkejä esimerkiksi vaatekappaleisiin. Ikiliekki ei polta alustaansa tai kantajaansa.

Vedenväelle tyypillisiä sävyjä turkissa ovat sinisen eri sävyt (ei räikeä) sekä sinivihreän sävyt. Vedenväellä voi olla esimerkiksi eviä, suomuja, kidukset, räpylät tmv. mitä vedessä elävillä eläimillä yleensä tavataan. Vedenväen turkissa esiintyvien levien ym. tulee olla pohjoismaisessa ympäristössä esiintyvää.

Metsänväelle tyypillisiä sävyjä turkissa ovat vihreän eri sävyt. Metsänväellä voi kasvaa esimerkiksi köynnöstä harjaksen seassa, sammalta selässä tmv. Kukkien käyttö koristeena on sallittu. Metsänväen turkissa esiintyvien kasvien tulee olla pohjoismaisessa ympäristössä esiintyvää.

Ukkosenväelle tyypillisiä sävyjä turkkissa ovat hillityt keltaisen sävyt. Ukkosenväellä voi myös kasvaa höyheniä turkin seassa.

Laumattomilla ei ole turkissaan väille tyypillisiä sävyjä, vaan niiden värit rajoittuvat valkoisen, mustan, ruskean ja harmaan eri sävyihin. Laumattomien rakenteellinen ulkonäkö on muutenkin hyvin luonnollinen, eikä niillä voi olla esimerkiksi sarvia.

Huomaa, että kullekin väelle tyypillisen värin ei tule olla vallitseva eikä ko. värien käyttö ole pakollista. Hahmo voi siis kuulua väkeen ja olla silti "laumattoman värinen" eli vaikkapa kokoharmaa. Tavoitteena on hienostunut yhdistelmä normaaleja turkinvärejä yhdistettynä punaisen, sinisen ja vihreän sävyihin. Sävyjä ei voi käyttää ristiin väkien välillä, eli esimerkiksi tulenväkeläisellä ei voi olla sinistä turkissaan.

Materiaalit

Materiaaleina ovat käytettävissä puu, kivi, savi, luu, nahka, taljat, hampaat, höyhenet ym. Laumattomilla on lisäksi taito tehdä raudasta ja kuparista esineitä, joten esimerkiksi metallikorut ovat mahdollisia. Väellä voi myös olla yksittäisiä laumattomilta ostettuja metalliesineitä, mutta niiden alkuperästä tulee mainita hahmon tiedoissa.

Eroja väkien ja laumattomien välillä

Väki hallitsee taikavoimia, joten niille on tyypillistä kantaa erilaisia taikakaluja ja sauvoja. Ne myös suojaavat itseään taioilla, joten ne eivät tarvitse muuta fyysistä suojaa, kuten kilpiä tai panssareita, laumattomista poiketen. Kankaiset tai kevyet, nahkaiset koristeet ja vaatekappaleet ovat myös mahdollisia. Väet eivät yleensä kanna mukanaan aseita, joten niiden mukanaololla on aina oltava hyvä peruste.

Laumattomat ovat keskittyneet fyysiseen puoleen, joten niillä voi olla alkeellisia aseita kuten miekkoja, tikareita ja keihäitä sekä suojaavampia varusteita.

Ammateista

Hahmolla ei voi alussa olla ammattia taikka tehtävää. Varsinaiset ammatit ostetaan pelissä ja loput ovat lauman johtajien määräämiä (näistä pääset lukemaan lisää foorumilta liityttyäsi).

Mikä on sallittua?

Hahmolla saa olla

 • harjaksia, hiuksia
 • koruja
 • yksinkertaisia vaatekappaleita kuten viittoja, nahkaisia pussukoita, valjaita ym.

Näitä saa olla vain väillä

 • ikiliekkejä (mikä se on? lue yllä)
 • turkissa kasvavia kasveja ym. (Metsänväki)
 • sarvia
 • torahampaita
 • pyrstöhäntä (Vedenväki)
 • kidukset (Vedenväki)
 • linnunsiivet (Ukkosenväki)
 • turkin seassa kasvavia höyheniä (Ukkosenväki)

Näitä saa olla vain laumattomilla

 • aseet, kuten tikarit ja miekat
 • raskaat suojavarusteet kuten kilvet, paksut nahkasuojat ym.

Mikä on kiellettyä?

Hahmolla ei saa olla

 • lävistyksiä
 • tatuointeja
 • lepakonsiipiä
 • normaalia enempää raajoja, häntiä, korvia tai muita ruumiinosia
 • käärmeen kieltä
 • proteesit
 • puuttuvat raajat

Silmistä sen verran, että niissä pupillin tulee olla musta, valkuaisen valkoinen ja pupillin normaalin muotoinen (ei kissansilmä tmv.). Kaikki värit ovat sallittuja, mutta värien on oltava sointuva. Esim. silmässä ei voi olla sekä sinistä että punaista väriä. Sen sijaan vaikkapa vihreät silmät ruskean ja harmaan vivahteilla ovat ok.

Hahmojen määrä

Hahmojen määrää tai hyväksyttämistiheyttä ei ole rajoitettu. Pelaajan tulee kuitenkin huolehtia siitä, ettei hahmoja jää turhanpäiten roikkumaan.

En ole varma, onko ideani sallittu vai ei. Mitä teen? 

Kysy rohkeasti sähköpostilla, Discordissa tai foorumin vieraskirjassa. Poikkeusluvallisita hahmoa ei kuitenkaan saa ensimmäiseksi hahmoksi.

Jätä hahmollesi tilaa kasvaa

Hahmoa on tarkoitus kehittää pelissä - sen ei hyväksytettäessä tarvitse olla valmis, ei välttämättä edes kovin moniulotteinen. Nuo ulottuvuudet kehitetään hahmolle pelissä taitojen, suhteitten ja päämäärän muodossa.

Hahmotietolomakkeen täyttäminen

Alla olevat tiedot ovat vähimmäisvaatimuksia, lisätietoja saa laittaa esittelyyn ja esittelyä voi muokata myös jälkeenpäin (Huom! Radikaalit muutokset tulee hyväksyttää ensin ylläpidolla).

Varsinaista minimipituutta esittelylle ei ole, mutta kuvausten tulee olla riittävän monipuolisia ja hahmon suunniteltu. Ylläpito voi esittää tarvittaessa korjauspyynnön, joten ei tarvitse onnistua täydellisesti heti ensimmäisellä kerralla, ketään ei suoraan hylätä.

Lisää hahmosi ensin Hahmohyväksyntään vieraana ja vasta sitten rekisteröidy foorumille! Kaikki rekisteröitymiset, joilla ei ole hahmoa hahmohyväksynnässä, hylätään automaattisesti! Huolehdi myös siitä, että vieraana käyttämäsi nimimerkki on sama kuin millä rekisteröidyt.

Kun hahmosi on hyväksytty ja rekisteröitymisesi foorumille vahvistettu, sinulla on viikko aikaa siirtää hahmosi tiedot Hahmohyväksynnästä esittelyalueelle!

Kuva

Hahmon kuva ei ole pakollinen, mutta mikäli sitä ei ole, kiinnitäthän erityistä huomiota riittävään ulkonäön kuvailuun. Alempaa löytyy myös muokattavia kuvapohjia.

Nimi

Hahmon nimi voi olla suomenkielinen sana, niiden yhdistelmä tai nimi. Vaihtoehtoisesti nimi voi olla myös jokin sana, joka ei muilla kielillä tarkoita mitään. Sukunimen ja/tai isännimen käyttö (esim. Väinönpoika tai Tapiontytär) on sallittua. Jos nimiä on useita, merkitse puhuttelunimi esimerkiksi lihavoinnilla tai kursiivilla. Englanninkieliset sanat ja nimet ovat kiellettyjä. Myöskään Kalevalasta tunnettujen hahmojen nimiä (kuten ilmatar, Väinämöinen, Ahti, Tapio) ei saa käyttää, ne on varattu NPC-käyttöä varten.

Sukupuoli

Narttu/naaras tai uros.

Ikä

0-12 vuotta. Alle 1-vuotias on pentu, 1-2-vuotias nuori aikuinen. Yli 9-vuotias on vanha.

Laji

Ensimmäisen hahmon tulee olla puhdas koira tai harmaasusi, ei kuitenkaan näiden risteytys. Seuraaviksi hahmoiksi käyvät kaikki Canidae-suvun eläimet (tästä lisää Tietopankissa, jota pääset lukemaan liityttyäsi).

Lauma

Tulenväki, Metsänväki, Vedenväki, Ukkosenväki tai Laumaton. Laumojen väliset risteytykset ovat kiellettyjä.

Säkäkorkeus

Suurin sallittu säkäkorkeus on 100 cm.

Maine

Millaisena hahmosi tunnetaan muiden keskuudessa? Kerro siitä tässä.

Ulkonäkö

Kuvaile hahmosi ulkomuotoa, kuten rakennetta, turkinväriä ym. Voit kuvailla myös hahmosi ilmettä, eleitä ja olemusta. Kerro tässä myös esimerkiksi hahmosi koruista ja muista koristeista.

Luonne

Kerro hahmosi luonteesta. Miten se reagoi erilaisiin asioihin? Viihtyykö se muiden seurassa vai onko se erakko? Rauhallinen vai energinen? Harkitsevainen vai spontaani?

Menneisyys

Millainen on hahmosi menneisyys pentuiästä tähän päivään? Millaisia tapahtumia se pitää sisällään ja miten ne vaikuttavat hahmoon? Muistathan, että ihmisiä ei tässä maailmassa ole koskaan ollut, joten niitä ei voi esiintyä myöskään hahmon menneisyydessä. Jos aiot käyttää jotakin "ihmismäistä" elementtiä, sijoita ihmisten tilalle koiraeläimet, tai mikäli se tuntuu tilanteeseen sopimattomalta, voi asioita selittää tarvittaessa myös esimerkiksi taikuudella ja uskomuksilla. Laumojen väliset risteytykset ja maininnat niistä hahmon menneisyydessä ovat kiellettyjä.

Hahmotietolomake

Nimi:
Sukupuoli:
Ikä:
Laji:
Lauma:
Säkäkorkeus:
Maine:
Ulkonäkö:
Luonne:
Menneisyys:

Kuvapohjat

Kevyt rakenne

Keskiraskas rakenne

Raskas rakenne

 Klikkaa kuvia suuremmaksi. Kuvapohjat on tehnyt Hallatar.

Lue alla olevat ohjeet ennen kuvien käyttöä!

Kuvapohjat ovat vapaasti käytettävissä VAIN Pohjolan sisällä. Niitä EI SAA julkaista eikä jakaa pelin ulkopuolelle, vaikka olisit itse ne värittänyt. Jokaisen suden vatsan alla on puumerkki, joka täytyy olla näkyvillä. Pohjiin saa itse lisätä esim. sarvia tai torahampaita. Hallatar kiittää, kun noudatat näitä ohjeita!

Yksikin pelin ulkopuolelle kopioitu kuvapohja johtaa pelistä erottamiseen!